Hozzávalók:

2 pohár aludttej, natúr joghurt vagy kefír
4 pohár rétesliszt
2 pohár cukor
1 pohár olaj
1 csomag sütőpor
1 zacskó (20 g) őrölt gyömbér
1-2 evőkanál fahéj
1-2 evőkanál mézessütemény fűszerkeverék

Elkészítés:

A sütemény elkészítéséhez a legmegfelelőbb az aludttej, de ha az nincs, jó a joghurt vagy a kefír, akár vegyesen is.
(Nem feltétlenül szükséges, de tehetünk bele egy egész tojást, és kevesebb cukor hozzáadása esetén egy kis mézet vagy juharszirupot.)
A hozzávalókat összekeverjük, és egy kivajazott, kilisztezett sütőformába öntjük.
A tészta tetejére szórhatunk lisztbe forgatott ananászdarabokat is (ebben az esetben érdemes kihagyni az eléggé jellegzetes ízű mézessütemény fűszerkeveréket).
A sütési idő kb. 20 perc.
Langyosan kockákra vághatjuk. Fóliával letakarva napokig frissen tartható.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98