Hozzávalók:
2 pohár aludttej, natúr joghurt vagy kefír
4 pohár rétesliszt
2 pohár cukor
1 pohár olaj
1 csomag sütőpor
1 zacskó (20 g) őrölt gyömbér
1-2 evőkanál fahéj
1-2 evőkanál mézessütemény fűszerkeverék
4 pohár rétesliszt
2 pohár cukor
1 pohár olaj
1 csomag sütőpor
1 zacskó (20 g) őrölt gyömbér
1-2 evőkanál fahéj
1-2 evőkanál mézessütemény fűszerkeverék
Elkészítés:
A sütemény elkészítéséhez a legmegfelelőbb az aludttej, de ha az nincs, jó a joghurt vagy a kefír, akár vegyesen is.
(Nem feltétlenül szükséges, de tehetünk bele egy egész tojást, és kevesebb cukor hozzáadása esetén egy kis mézet vagy juharszirupot.)
A hozzávalókat összekeverjük, és egy kivajazott, kilisztezett sütőformába öntjük.
A tészta tetejére szórhatunk lisztbe forgatott ananászdarabokat is (ebben az esetben érdemes kihagyni az eléggé jellegzetes ízű mézessütemény fűszerkeveréket).
A sütési idő kb. 20 perc.
Langyosan kockákra vághatjuk. Fóliával letakarva napokig frissen tartható.
(Nem feltétlenül szükséges, de tehetünk bele egy egész tojást, és kevesebb cukor hozzáadása esetén egy kis mézet vagy juharszirupot.)
A hozzávalókat összekeverjük, és egy kivajazott, kilisztezett sütőformába öntjük.
A tészta tetejére szórhatunk lisztbe forgatott ananászdarabokat is (ebben az esetben érdemes kihagyni az eléggé jellegzetes ízű mézessütemény fűszerkeveréket).
A sütési idő kb. 20 perc.
Langyosan kockákra vághatjuk. Fóliával letakarva napokig frissen tartható.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98