Hozzávalók:

30 dkg liszt
20 dkg cukor
10 dkg olvasztott margarin
2 egész tojás
1 dl tej
1/2 tasak sütőpor
búzadara
bármilyen gyümölcs

Elkészítés:

Az összes hozzávalót (a búzadarát és a gyümölcsöt kivéve) keverjük össze egy edényben (jó sűrű tésztát fogunk kapni), az egészet öntsük egy kizsírozott és lisztezett tepsibe. A massza tetejét szórjuk meg búzadarával, majd pedig gazdagon rakjuk meg gyümölccsel (akármilyen gyümölccsel finom, én télen sokszor őszibarackbefőttel készítem). Ízlés szerint szórjuk meg a gyümölcsöt cukorral, fahéjjal, őrölt szegfűszeggel, gyümölcstől függően. Közepes lángon sütjük, csak akkor kell már kivágni a tepsiből amikor kihűlt.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98