Hozzávalók:

4 nagy vöröshagyma
200 g Ementáli sajt
4 vastag szelet kenyér
2 húsleveskocka
2 evõkanál liszt
350 g vaj
só, bors

Elkészítés:

A vöröshagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk,
vajon 5-6 percig pároljuk. Liszttel megszórjuk és kevergetve
világosbarnára sütjük. 1 l vízzel felengedjük,
belemorzsoljuk a húsleveskockákat. Sóval, borssal ízesítjük
és 25 percig fõzzük. Nagyjukú reszelõn lereszeljük a
sajtot, kenyérpirítóban vagy grillsütõben megpirítjuk a
kenyeret. 4 tûzálló levesestálba 1-1 kenyérszeletet fektetünk,
rámérjük a besûrûsödött levest, ráhalmozzuk a
reszelt sajtot és elõmelegített sütõbe rakjuk. Addig sütjük,
amíg a kenyér magába szívja a folyadékot, a tetején
pedig megpirul a sajt.
Azonnal tálaljuk. Nagyon laktató.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98