Hozzávalók:
- 1 db sertéscsülök
- 1 db sertésnyelv
- 1 db köröm és szív
- 2 db közepes nagyságú vöröshagyma
- 20 dkg sertészsír
- 40 dkg üveges lecsó
- őrölt édesnemes paprika
- 2 kg burgonya
- 3 dl Hajósi Cabernet
- só
- bors
- vegeta
- babérlevél
Elkészítés:
A zsíron megpirítjuk a finomra kockázott vöröshagymát, majd hozzáadjuk az apró darabokra vágott sertéscsülköt, nyelvet, körmöt, szívet, és lassú tűz fölött megpároljuk. Beletesszük a sót, a borsot, a vegetát, a babérlevelet, a lecsót, majd összekeverjük. Ezután felengedjük a 3 dl vörösborral, és annyi vízzel, hogy a hozzávalókat ellepje. Ízesítjük az őrölt paprikával, s ha már majdnem kész, belefőzzük a hasábra vágott burgonyát. A hajósi pincepörköltet tűzforrón tálaljuk. Asztali örömeinket savanyúsággal és frissen szeletelt kenyérrel tehetjük teljesebbé!
Forrás: DPG recepttár