Hozzávalók:

4 szelet tengeri hal (lehet fagyasztott is)
2 ek. búzadara
só, citromlé,
1 tojás, kis fej hagyma
bazsalikom,őrölt szerecsendió, fehérbors

Elkészítés:

A (kiolvasztott) halszeleteket óvatosan megvajazott, kiterített celofánon vékonyra kiverjük, majd téglalap alakúan elrendezzük azokat a fólián. A kilógó, leszakadt részeket félretesszük. Az így előkészített halszeleteket a citromlével meglocsoljuk, és sózzuk ízlés szerint. A félretett haldarabokat apróra vágjuk, a reszelt hagymával, fűszerekkel, a felvert tojással és a búzadarával összekeverjük. Az így kapott masszát a halszeletekre simítjuk, majd az egészet a fólia segítségével szorosan feltekerjük. A tekercs két végén a fóliát lezárjuk. Ezután a micro-ban 750 W-on 10-15 perc alatt készre sütjük, 5 percet pihentetjük. (Félidőben célszerű megforgatni.)Micro híján enyhén sós vízben is kifőzhetjük a haltakercseket. Ekkora főzési idő a forrástól számítva kb 20 perc. Melegen burgonyapürével, rizzsel tálalható. Hidegen majonézes salátákkal is nagyon finom.
A karácsonyi nagy sütés-főzés közeppette előre is elkészíthető.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98