Hozzávalók:
180 dkg farcsafilé,
2 dkg só,
15 dkg zsemlemorzsa,
2,5 dl olaj,
1 db fejessaláta,
3 db citrom,
10 adag vajas burgonya,
5 adag gribiche-mártás.
2 dkg só,
15 dkg zsemlemorzsa,
2,5 dl olaj,
1 db fejessaláta,
3 db citrom,
10 adag vajas burgonya,
5 adag gribiche-mártás.
Elkészítés:
A harcsafiléről a bőrrel együtt lefejtjük a zsiradékot is. Ezután
felszeleteljük, besózzuk, majd állni hagyjuk. Rövid idő múlva szitált
zsemlemorzsába forgatjuk mindkét oldalát. A sütés előtt közvetlenül,
olajba mártjuk az előkészített harcsaszeleteket, majd faszénparázs fölött
izzó rostélyra helyezzük, és mindkét oldalukat megsütjük. Fém halastálat
tálpapírral borítunk, amelynek egyik oldalára tálaljuk a forró vajas burgonyát.
Ízlésesen melléhelyezzük a rostonsült harcsaszeleteket úgy, hogy azok félig
fedjék egymást. Az egészet díszítjük fejessaláta-levelekkel és
citromgerezdekkel.Külön mártásoscsészében jól lehűtött gribiche-mártást
adunk hozzá. A harcsaszeletek roston készíthető fűszeres vajjal is.
Ebben az esetben a még forrón tálalt harcsaszeletek tetejére egy-egy fűszeres
vajkarikát helyezünk. Ez ráolvad a a forró harcsaszeletekre, és átadja kellemes
íz- és illatanyagait.
felszeleteljük, besózzuk, majd állni hagyjuk. Rövid idő múlva szitált
zsemlemorzsába forgatjuk mindkét oldalát. A sütés előtt közvetlenül,
olajba mártjuk az előkészített harcsaszeleteket, majd faszénparázs fölött
izzó rostélyra helyezzük, és mindkét oldalukat megsütjük. Fém halastálat
tálpapírral borítunk, amelynek egyik oldalára tálaljuk a forró vajas burgonyát.
Ízlésesen melléhelyezzük a rostonsült harcsaszeleteket úgy, hogy azok félig
fedjék egymást. Az egészet díszítjük fejessaláta-levelekkel és
citromgerezdekkel.Külön mártásoscsészében jól lehűtött gribiche-mártást
adunk hozzá. A harcsaszeletek roston készíthető fűszeres vajjal is.
Ebben az esetben a még forrón tálalt harcsaszeletek tetejére egy-egy fűszeres
vajkarikát helyezünk. Ez ráolvad a a forró harcsaszeletekre, és átadja kellemes
íz- és illatanyagait.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98