Hozzávalók:
3 kg burgonya,
1 liter olaj,
3 gramm só
1 liter olaj,
3 gramm só
Elkészítés:
A megtisztított burgonyát alaposan megmossuk, megszárítjuk. A burgonya minden oldalát szabályosan levágjuk.
Ebből 1 cm vastag, 3-4 cm magasságú lapokat vágunk. A lapokból 1 cm-es négyzetes hasábokat vágunk.
A darabolt hasábburgonyát vízbe helyezzük. Sütés előtt leszárítjuk, majd megsütjük. A készre sütött burgonyát forrón
tálaljuk. Sózzuk, majd tálalópapírral ellátott fémtálra halmozzuk. Ha mélyhűtött hasábburgonyát kell felhasználni, illetve
sütni, kemény állapotban kell a sütést elkezdeni.
Ebből 1 cm vastag, 3-4 cm magasságú lapokat vágunk. A lapokból 1 cm-es négyzetes hasábokat vágunk.
A darabolt hasábburgonyát vízbe helyezzük. Sütés előtt leszárítjuk, majd megsütjük. A készre sütött burgonyát forrón
tálaljuk. Sózzuk, majd tálalópapírral ellátott fémtálra halmozzuk. Ha mélyhűtött hasábburgonyát kell felhasználni, illetve
sütni, kemény állapotban kell a sütést elkezdeni.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98