Hozzávalók:
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
egy kókusz aroma (10 ml)
25 dkg zsíros túrista tejpor
1 csomag vaníliás cukor
300g kókuszreszelék
1/2 deciliter víz
25 dkg porcukor
egy kókusz aroma (10 ml)
25 dkg zsíros túrista tejpor
1 csomag vaníliás cukor
300g kókuszreszelék
1/2 deciliter víz
Elkészítés:
25 dkg vajat habosra keverünk, hozzáadunk 25 dkg porcukrot és egy kókusz aromát, azzal újból habosra keverjük, majd 25 dkg zsíros túrista tejpor, 1 csomag vaníliás cukor, és 200g kókuszreszelék keverékét keverjük bele. Az így kapott keverék morzsalékos, nehezen áll össze. Hozzákeverünk még kevés, legfeljebb fél deciliter vizet, de csak apránként, míg formázható nem lesz. (Ha túl sok vizet teszünk bele, akkor túl lágy lesz a massza.) Vizes kézzel golyókat formálunk, a golyókat kókuszreszelékbe forgatjuk. Tisztított mandulát vagy mogyorót nyomhatunk bele vagy rá.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98