Hozzávalók:

1 kg. vegyes tengeri halfilé, 50 dkg tisztított rákhús, 20-40 dkg kagylóhús, 50-60 dkg tintahal vagy polip, 1 db citrom, 2-3 paradicsom, 2 fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 3 dl. fehérbor, 2 cs. petrezselyem, 1 db. HE paprika, 2 dl tejföl, 1 db. tojás, babérlevél, olaj.

Elkészítés:

A halfilét kockára vágom, megcitromozom, pihentetem 30 percig. Az olajon megdinsztelem a nagyon apróra vágott hagymát, petrezselymet és a zúzott fokhagymát. Hozzáadom a nagyon apróra vágott paradicsomot, HE paprikát. Felöntöm a borral, hozzáadom a tenger gyümölcseit, a halkockákat, puhára párolom. Amikor kész hozzáadom a tojás sárhájával elkevert tejfölt, rottyantok rajta egyet. Friss fehérkenyérrel tálalom.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98