Hozzávalók:

1.5 kg csontos bárány vagy ürühús (az írek szerint a legjobb a nyaka)
5 szál közepes méretű sárgarépa
4-5 kisebb vöröshagyma
1 kg burgonya
6 dl bárányleves (vízzel helyettesíthető)
1 szál friss kakukkfű, só, bors, petrezselyem..

Elkészítés:

A húst 3-4 cm-es kockákra vágjuk. A zöldségekkel megtesszük ugyanezt, természetesen miután megtisztítottuk őket (az önkezűség természetesen nem tartozik a zöldségpucolás alapvető követelményei közé..) A hút kevés olajon világosbarnára pirítjuk (ez a pár perc elegendő néhány korty Guinness elfogyasztásához), majd kiszedjük és egy tűzálló edénybe helyezzük. A visszamaradt olajon átforgatjuk a hagymát és a sárgarépát, majd azt is a húsra borítjuk. Végezetül az egészet betakarjuk a burgonyával és ráönjük a levest. Közben minden réteget megsózunk és őrölt borssal, összemorzsolt kakukkfűvel meghinünk. Annyi időre, míg felforr, a tűzhelyre tesszük majd lefedjük és közepesen meleg (180 Celsius fok)sütőbe helyezzük. Cca. 1-másfél óra hosszat sütjük (nem megfeledkezve az asztalon árválkodó Guinness-es poharunkról)míg a hús meg nem puhul. A fedőt levéve még 10 percig sütjük. Frissen vágott zöld petrezselyemmel meghintve, barna kenyérrel és a maradék Guinness sörrel tálaljuk..
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98