Hozzávalók:

1 kg alma
6-8 ek. cukor (attól függően mennyire savanyú az alma)
őrölt fahéj
1 ek. zsír vagy vaj
15 dkg margarin
30 dkg liszt
7 dkg porcukor
1 ek. tejföl
zsemlemorzsa

Elkészítés:

A töltelékhez az almát megpucoljuk és lereszeljük, majd kinyomjuk a levét-adjuk a babának. A zsírt vagy vajat felmelegítjük és megpároljuk rajta az almát (míg megbarnul). Ízesítjük cukorral-hagyjuk, hogy egy kicsit megkaramellizálja az almát-és fahéjjal.
A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, összekeverjük a porcukorral és a tejföllel összeállítjuk. Ha lágy a tészta lisztet, ha nem tudjuk összegyúrni egy kevés tejfölt adjunk még hozzá. Akkor jó ha nem ragad a kezünkhöz. Megfelezzük és az egyik felét kb. fél-egy cm vastagra elnyújtjuk és kibélelünk vele egy kizsírozott belisztezett tepsit úgy, hogy az oldalán is legyen tészta. Megszórjuk zsemlemorzsával és erre terítjük a párolt almát. A morzsa azért kell, hogy a töltelék ne áztassa el a tésztát. A tészta másik felét szintén kinyújtjuk és ráterítjük a töltelékre. Megszurkáljuk egy villával a tetejét és megkenjük felvert tojással. Készre sütjük.
A tetején a tésztát variálhatjuk izlésunknek megfelelően egy kis kakaóval összekeverve és lereszelve, vagy derejemetszővel csíkokat vágunk és egymásra keresztbe rakva díszíthetjük. Ha tortaformába rakjuk saját tésztájából virágokkal levelekkel dekorálhatjuk remekművünket.