Hozzávalók:
1/2 kg.3 színű orsó tészta,
20 dkg.kockázott bacon szalonna,
10-10 dkg.füstölt trappista,sima trappista,
20 dkg.kockázott bacon szalonna,
10-10 dkg.füstölt trappista,sima trappista,
Elkészítés:
A tészta vizét felteszem forralni,közben a szalonnát megpirítom és a sajtokat felkockázom (kb.1cmx1cm),ha a sós víz felforrt,akkor kifőzöm a tésztát és egy tálba kiszedem a felét, ráteszem a forró szalonát és a sajtot a tészta másik felét rászedem, óvatosan összekeverem.
Fontos: a tésztát nem szabad átmosni,sőt, ha egy kicsi lé marad rajta annál jobb.
Ugyanezt elkészíthetem: dinsztelt hagymás csirkemájjal,akkor viszont kevesebb szalonával ( kb.10 dkg.)kell készíteni.
Nagyon finom,egy kis ketchuppal nyakonöntve,vagy egy kis tojáspörkölttel a tetejére,de magában is ízletes.
Fontos: a tésztát nem szabad átmosni,sőt, ha egy kicsi lé marad rajta annál jobb.
Ugyanezt elkészíthetem: dinsztelt hagymás csirkemájjal,akkor viszont kevesebb szalonával ( kb.10 dkg.)kell készíteni.
Nagyon finom,egy kis ketchuppal nyakonöntve,vagy egy kis tojáspörkölttel a tetejére,de magában is ízletes.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98