Hozzávalók:

30 dkg finomliszt
20 dkg főtt, melegen áttört burgonya
1,5 dkg élesztő
1 mokkás kanál só, kevés langyos víz
olaj a sütéshez

1 nagy csokor petrezselyemzöld
1 fej fokhagyma
1/2 dl (oliva) olaj

Elkészítés:

Az élesztőt 0,5 dl langyos vízben kevés cukorral fölfuttatjuk. Összedolgozzuk az áttört burgonyával, a liszttel, a sóval és annyi langyos vizet öntünk hozzá, hogy kenyértészta sűrűségű legyen. Duplájára kelesztjük.
Amíg a tészta kel, a petrezselyemzöldet felaprítjjuk, a fokhagymát áttörjük és az olajjal összekeverjük./Ez elkészíthető akár előző nap is/
Az olajat felhevítjük, majd a tésztából olajos kézzel kis (kb. fél zsömlényi) bucikat szaggatunk, majd a forró olajban kisütjük. Még forrón a petrezselymes-fokhagymás szósszal megkenjük a bucikat, azonnal tálajuk.


Megjegyzés:
a fokhagyma erős illata nem marad meg a petrezselyem jótékony "szagelvevő" hatása miatt.
Bármilyen itallal kellemes étel /sör, bor, forró tea stb./

Jó étvágyat kívánok!
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98