Hozzávalók:
daralthus
hagyma
zsemlemorzsa
paradicsompure
1db tojas
4db nagyobb krumpli
tort fokhagyma
hagyma
so
bors
levespor
cukor
citromle
hagyma
zsemlemorzsa
paradicsompure
1db tojas
4db nagyobb krumpli
tort fokhagyma
hagyma
so
bors
levespor
cukor
citromle
Elkészítés:
Keves olajon megpiritom az apro kockakra vagott hagyma felet egy kis fokhagymaval. Felontom vizzel es keves levesporral, fel evokanal cukorral, fel cirtom levevel es a fuszerekkel izles szerint izesitem, majd hozzakeverem a paradicsomszoszt. A kockaravagott krumplit beleontve elkezdem fozni. A hagyma masikfelet egy lapos teflonban szinten piritom. Egy talban osszekeverem a hagymat, zsemlemorzsat, tojast, daralthust es megsozom. Kis gombocokat formalva, forro olajban kisutom az egeszet, mig szepen megt nem pirul. Vegul a husgombocokat is az akkor mar majdnem kesz krumplihoz keverve az egeszet egybefozom. Akkor jo,ha a bors es a paradicsom a meghatarozo iz.Sok sikert!
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98