Hozzávalók:

daralthus
hagyma
zsemlemorzsa
paradicsompure
1db tojas
4db nagyobb krumpli
tort fokhagyma
hagyma
so
bors
levespor
cukor
citromle

Elkészítés:

Keves olajon megpiritom az apro kockakra vagott hagyma felet egy kis fokhagymaval. Felontom vizzel es keves levesporral, fel evokanal cukorral, fel cirtom levevel es a fuszerekkel izles szerint izesitem, majd hozzakeverem a paradicsomszoszt. A kockaravagott krumplit beleontve elkezdem fozni. A hagyma masikfelet egy lapos teflonban szinten piritom. Egy talban osszekeverem a hagymat, zsemlemorzsat, tojast, daralthust es megsozom. Kis gombocokat formalva, forro olajban kisutom az egeszet, mig szepen megt nem pirul. Vegul a husgombocokat is az akkor mar majdnem kesz krumplihoz keverve az egeszet egybefozom. Akkor jo,ha a bors es a paradicsom a meghatarozo iz.Sok sikert!
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98