Hozzávalók:
kilo nagy paradicsom
daralthus
hagyma
egy pohar rizs
zsemlemorzsa
egy tojas
2db nagy krumpli
csipet fokhagyma
so
bors
thime
citom
origano
pirospaprika
olivaolaj
husle
lapos evokanal cukor
daralthus
hagyma
egy pohar rizs
zsemlemorzsa
egy tojas
2db nagy krumpli
csipet fokhagyma
so
bors
thime
citom
origano
pirospaprika
olivaolaj
husle
lapos evokanal cukor
Elkészítés:
Az olivaolajban megpiritom a kockaravagott hagymat a fokhagymaval.Az olajhoz keverem a pirospaprikat es a borst.A zsemlemorzsaval,a rizzsel,az egesz tojassal es a puharafoztott,aproratort krumplival a daralthushoz keverem.A paradicsomokat megskalpolom,vigyazva kikaparom a belsejuket es a toltelekkel megtoltve visszahelyezem a skalpokat.Lapos tuzallo talban szepen elhelyezve felontom huslevel,beszorom soval es thimmal,meglocsolom citrommal es hozzaadom a cukrot,majd ezustpapirral lefedve a sutoben puara fozom.Vegul az ezustpapir nelkul megpiritom a tetejet.Akkor jo,ha a rizs a dominans es citromos,pikans ize van.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98