Hozzávalók:

kilo nagy paradicsom
daralthus
hagyma
egy pohar rizs
zsemlemorzsa
egy tojas
2db nagy krumpli
csipet fokhagyma
so
bors
thime
citom
origano
pirospaprika
olivaolaj
husle
lapos evokanal cukor

Elkészítés:

Az olivaolajban megpiritom a kockaravagott hagymat a fokhagymaval.Az olajhoz keverem a pirospaprikat es a borst.A zsemlemorzsaval,a rizzsel,az egesz tojassal es a puharafoztott,aproratort krumplival a daralthushoz keverem.A paradicsomokat megskalpolom,vigyazva kikaparom a belsejuket es a toltelekkel megtoltve visszahelyezem a skalpokat.Lapos tuzallo talban szepen elhelyezve felontom huslevel,beszorom soval es thimmal,meglocsolom citrommal es hozzaadom a cukrot,majd ezustpapirral lefedve a sutoben puara fozom.Vegul az ezustpapir nelkul megpiritom a tetejet.Akkor jo,ha a rizs a dominans es citromos,pikans ize van.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98