Hozzávalók:

  • 1,5 kg birkahús
  • kevés zsír
  • 3 fej közepes méretű vöröshagyma
  • 1 marék őrölt pirospaprika
  • 2 db csípős zöldpaprika
  • bors
  • 4 dl vörösbor 

Elkészítés:

A kockákra vágott vöröshagymát megpirítjuk a zsíron. Pirospaprikát teszünk bele, majd kiöntjük a bográcsból, és a bográcsot alaposan elmossuk. A tiszta bográcsba rétegesen belerakjuk a megmosott húst, a hagymás zsírt. Minden réteget külön meg kell sózni. Rövid ideig dinszteljük, majd kevés vízzel fölengedjük. Vigyázzunk, nehogy hosszú leve legyen. Főzés közben vörösborral, csípős zöldpaprikával és borssal ízesítjük.
 
 

Forrás: DPG recepttár 


A recepthez társított címkék:
tájjellegű étel