Hozzávalók:
2 pár filézett csirkemell
1 vöröshagyma
5 sárgarépa
1 konzerv kínai szeletelt gombafej
4 zsemle
4 dl fehér száraz bor
2 dl tejföl
20 dkg vaj
só,bors,liszt
1 vöröshagyma
5 sárgarépa
1 konzerv kínai szeletelt gombafej
4 zsemle
4 dl fehér száraz bor
2 dl tejföl
20 dkg vaj
só,bors,liszt
Elkészítés:
A hagymát finomra vágjuk, majd kevés vajon a gombával együtt megdinszteljük. Hozzáadjuk a filézett csirkemellet és annyi bort öntünk hozzá, hogy a hús feléig érjen. Lassan, fedő alatt pároljuk de ügyeljünk rá, hogy a bor mindig addig érjen. Mikor már élég puha a hús, szedjük ki a melleket és a boros, gombás levet habarjuk be majd a hús helyezzük vissza és még 5 percig hagyjuk kis lángon rotyogni. Közben a sárgarépát megpucoljuk, és felszeleteljük 4-5mm vastagságúra. Bő cukros vízben megfőzzük. Mikor már majdnem puha öntsük le a vizet és mindkét oldálát borsozzuk meg. Kevés vajon süssük készre. A zsemle tetejét vágjuk le majd vágjuk félbe őket és a szeletek mindkét oldalát piritsuk meg mintha piritóst készítenénk. Tálalásnál a zsemleszeleteket a tányér közepére helyezzük, rá a húst, alaposan megöntve a gombás mártással. A sárgarépa szeleteket pedig ízlésesen helyezzük a hús köré. Jó étvágyat!
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98