Hozzávalók:
4 kacsamell
1 kg kék szilva (fagyasztott is lehet)
kis fej hagyma
2 evőkanál oliva olaj
só, majoranna, frissen örölt feketebors, egész szegfűszeg, örölt fahéj
Tálaláskor olivaolajban párolt fehér káposztát adunk hozzá.
1 kg kék szilva (fagyasztott is lehet)
kis fej hagyma
2 evőkanál oliva olaj
só, majoranna, frissen örölt feketebors, egész szegfűszeg, örölt fahéj
Tálaláskor olivaolajban párolt fehér káposztát adunk hozzá.
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük. Végy egy magas falú teflon tálat. Mosd meg a szép kacsamelleket és száritsd meg konyharuhában.Kevés sóval hintsd meg mindkét oldalát és tedd a tepsibe őket. Darálj reá egy kis fekete borsot és darabolj nagykockákra vágott vöröshagymát a tetejére.Szord meg a tetejét egy kis majorannával.Locsold meg az egészet oliva olajjal.Majd a kimagozzott félbevágott kék szilvát mosd meg és tedd az egész tetejére tégy bele 4 db szegfűszeget és tud hogy hová tetted /végén ki kell venni/ belőle.Csipetnyi sóval és örölt fahéjjal szord meg. Alufólia alatt puhára sütjük majd a foliát eltávolítva 20 percig sütjük tovább, hogy a leve sűrűbbé váljon. Párolt vékonyra szeletelt fehérkáposztával tálalom.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98