Hozzávalók:

25 dkg lasagne lap
25 dkg juhtúró
1 csokor friss bazsalikom vagy 2 kk szárított
2 szál kakukkfű vagy 1 kk szárított
1 kk szárított oregano
25 dkg mozzarella sajt
10 dkg tisztított napraforgómag
2 ek olaj
3 ek reszelt parmezán sajt
2 tojás
5 dl sűrített paradicsom

Elkészítés:

A kész lasagne lapokat a csomagolásán jelzettek szerint megfőzzuk, a juhtúrót áttörjük. Ha friss zöldfűszereket használunk, megmossuk, és apróra vágjuk őket. A mozarella sajtot vékonyan felkarikázzuk. A apraforgómagból 2 evőkanállal félreteszünk, a többit apróra vágjuk vagy durvára darájuk. Egy kisebb tepsit, vagy mély tűzálló tálat olajjal
kikenünk.
A juhtúrót összekeverjük az apróra vágott napraforgómaggal, a parmezánnal, a tojással, a bazsalikommal, az oreganóval, a kakukkfűvel,
és egy kevés sóval, borssal ízesítjük.
A sütőt közepesre (180 fok) előmelegítjük. A forma alját megkenjük sűrített paradicsommal. Lasagne lapokat fektetünk rá, majd egy réteg juhsajtos massza, paradicsomszósz, mozarella sajt következik, majd újra
tészta, juhtúró, paradicsom, sajt felvaltva, amíg minden elfogy. A tetejére mozzarella kerüljön.

Megszórjuk a félretett egészben hagyott napraforgóval, és a sütő középső rácsán kb. 25 percig sütjük, amíg a teteje megpirul. Tálalás előtt néhány percig állni hagyjuk. Fűszeres öntettel elkészített vegyes saláta
illik hozzá.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98