Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg juhturo
25 dkg margarin
1 egesz tojas
1 dl langyos tej
csipet cukor
eleszto
tejfol, amennyit felvesz (max. 2dl)
so
25 dkg juhturo
25 dkg margarin
1 egesz tojas
1 dl langyos tej
csipet cukor
eleszto
tejfol, amennyit felvesz (max. 2dl)
so
Elkészítés:
A langyos tejben feloldjuk a pici cukrot, majd beleteszunk egy csomag por-elesztot (fel kg liszthez valot). A lisztet a soval, margarinnal, juhturoval es egy tojassal osszekeverjuk, majd hozzaadjuk a megfuttatott elesztot. Annyi tejfolt adunk hozza, hogy retesteszta kemenysegu tesztat kapjunk (minel tovabb dagasztjuk, annal tobb tejfolt fel fog venni). Ne legyen tul kemeny a teszta. Ezutan 3/4 orat meleg helyen pihentetjuk. Kinyujtjuk, pogacsaszaggatoval kiszaggatjuk, tetejet tojassal megkenjuk. Meg 1/2 orat pihentetjuk a tepsiben, majd szep vilagosbarnara sutjuk. Az ize szuper, es sokaig finom puha marad.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98