Hozzávalók:

1db kacsa
kb 10 dkg dió
1 doboz kínai gomba
1-2 alma
darabolt ananász
vegeta, só, bors
majoránna
rozmaring
2-3 deci száraz fehérbor

Elkészítés:

A kacsát feldarabolom (a mellét is négyfelé), majd befűszerezem ízlés szerint ( só, vegeta, majoránna, rozmaring, só, bors) és állni hagyom fél napig.
Tepsibe szétrakom úgy, hogy a szeletekre vágott gombát, a darabolt ananászt, a diót és a szeletelt almát összekeverve alárakom. Egy kis fűszert rakok rá, majd aláöntöm a fehérbort.
Alufóliával lefedem és kb. másfél-két óráig sütőben párolom (addig, míg teljesen megpuhul).
Ezután levesszük a fóliát és a sütőt legnagyobb fokozatra tesszük, ezzel pirítjuk meg a bőrét.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98