Hozzávalók:

60 dkg liszt
2 tojássárga
3 dkg élesztő
szükség szerint tej
egy csipet só, egy evőkanál cukor
2 evőkanál olaj
3 evőkanál kakaópor, 3-4 evőkanál porcukor
10 dkg margarin

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatom a cukros tejben. A tojássárgákat a liszttel, az élesztős tejjel a csipet sóval eldolgozom és beleteszem az olajat is. Kilisztezett tálba langyos helyen kétszeresére kelesztem.
Ha megkelt, egy ujjnyi vastagságságú téglalap alakúra kinyújtom, meglocsolom az olvasztott margarin felével, rászórom a porcukros kakaót és feltekerem beigli formájúra, másfél ujjnyi szeleteket vágok, szorosan egymás mellé kivajazott tepsibe fektetem és meglocsolom az olvasztott margarin maradék részével. Sütőbe teszem, és ha már majdnem kész, egy percre kiveszem a sütőből, meglocsolom vaniliás tejjel és visszatolva készre sütöm.
Jó étvágyat!
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98