Hozzávalók:

15 dkg vaj,
30 dkg cukor,
3 tojás,
3 dl tejföl,
1 csm. vaniliás cukor,
30 dkg liszt,
1/2 csm. sütőpor,
5 dkg kakaó,
15 dkg lekvár,
kevés rum, só.

Elkészítés:

A vajat 15 dkg cukorral habosra keverjük, beleadjuk a tojások sárgáját egyenként, a tejfölt, a vaniliás cukrot és 2 dkg kakaót, valamint a sütőporral elkevert lisztet. Jól összedolgozzuk. Pihentetés után kinyújtjuk kb. 2 cm vastagra és sütőpapírral bélelt tepsiben kisütjük.
5 tojásfehérjét 3 dkg cukorral kemény habbá verünk, a többi cukrot és a 3 dkg kakaót, valamint a rumot a habhoz keverjük.
A kisült tésztát lekvárral megkenjük, a kakaós habbal bevonjuk és sütőben szárítjuk.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98