Hozzávalók:

I. Tésztalap:
30 dkg liszt
8 dkg cukor
10 dkg margarin
2 tojás
1/2 cs. sütőpor
2 dkg kakaó
kevés tej
II. tésztalap:
3 tojás
3 evőkanál víz
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
kis sütőpor
KRÉM:
5 dl. tej
3 evőkanál liszt
20 dkg vaj
2 evőkanál cukor
15 dkg kakaópor
1 csomag kókuszreszelék

Elkészítés:

Tőlem nem várt bonyolúltnak látszó recept. Anyukámtól tanultam.
Az egyes tésztalaphoz leírt hozzávalókat összekevered és megsütöd egy közepes méretű tepsi hátán. Nem kell sokáig sütni.(vajazod lisztezed a tepsi alját)
Aztán a második tésztalaphoz leírtakból vizes piskótát sütsz.
Közben a krémet is nyugodtan elkészítheted. A tejet a liszttel elkevered és felfőzöd. ha kihűlt belekevered a habosra kevert vajat és a cukrot is hozzáadod. Ha készen van akkor kétfelé osztod és az egyik krémbe raksz kakaópor a másikba pedig a kókuszreszeléket. Ha minden készen van jöhet a látványos része a munkának. Alul barna tésztalap erre fehér krém kerül, erre a piskóta, erre a barna krém kerül és erre pedig ismét a barna tésztalap kerül. Ha összetákoltad akkor bevonhatod csokimázzal is. Legalább egy napot kell állnia, mert addigra puhul meg az amúgy igen kemény csokis tésztalap.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98