Hozzávalók:
I. Tésztalap:
30 dkg liszt
8 dkg cukor
10 dkg margarin
2 tojás
1/2 cs. sütőpor
2 dkg kakaó
kevés tej
II. tésztalap:
3 tojás
3 evőkanál víz
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
kis sütőpor
KRÉM:
5 dl. tej
3 evőkanál liszt
20 dkg vaj
2 evőkanál cukor
15 dkg kakaópor
1 csomag kókuszreszelék
30 dkg liszt
8 dkg cukor
10 dkg margarin
2 tojás
1/2 cs. sütőpor
2 dkg kakaó
kevés tej
II. tésztalap:
3 tojás
3 evőkanál víz
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
kis sütőpor
KRÉM:
5 dl. tej
3 evőkanál liszt
20 dkg vaj
2 evőkanál cukor
15 dkg kakaópor
1 csomag kókuszreszelék
Elkészítés:
Tőlem nem várt bonyolúltnak látszó recept. Anyukámtól tanultam.
Az egyes tésztalaphoz leírt hozzávalókat összekevered és megsütöd egy közepes méretű tepsi hátán. Nem kell sokáig sütni.(vajazod lisztezed a tepsi alját)
Aztán a második tésztalaphoz leírtakból vizes piskótát sütsz.
Közben a krémet is nyugodtan elkészítheted. A tejet a liszttel elkevered és felfőzöd. ha kihűlt belekevered a habosra kevert vajat és a cukrot is hozzáadod. Ha készen van akkor kétfelé osztod és az egyik krémbe raksz kakaópor a másikba pedig a kókuszreszeléket. Ha minden készen van jöhet a látványos része a munkának. Alul barna tésztalap erre fehér krém kerül, erre a piskóta, erre a barna krém kerül és erre pedig ismét a barna tésztalap kerül. Ha összetákoltad akkor bevonhatod csokimázzal is. Legalább egy napot kell állnia, mert addigra puhul meg az amúgy igen kemény csokis tésztalap.
Az egyes tésztalaphoz leírt hozzávalókat összekevered és megsütöd egy közepes méretű tepsi hátán. Nem kell sokáig sütni.(vajazod lisztezed a tepsi alját)
Aztán a második tésztalaphoz leírtakból vizes piskótát sütsz.
Közben a krémet is nyugodtan elkészítheted. A tejet a liszttel elkevered és felfőzöd. ha kihűlt belekevered a habosra kevert vajat és a cukrot is hozzáadod. Ha készen van akkor kétfelé osztod és az egyik krémbe raksz kakaópor a másikba pedig a kókuszreszeléket. Ha minden készen van jöhet a látványos része a munkának. Alul barna tésztalap erre fehér krém kerül, erre a piskóta, erre a barna krém kerül és erre pedig ismét a barna tésztalap kerül. Ha összetákoltad akkor bevonhatod csokimázzal is. Legalább egy napot kell állnia, mert addigra puhul meg az amúgy igen kemény csokis tésztalap.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98