Hozzávalók:
80dkg oldalas
120 dkg vecsési savanyú káposzta
10 dkg füstölt szalonna
35 dkg liszt
4 dkg élesztő
1 pohár tej
só, bors, szemesbors
120 dkg vecsési savanyú káposzta
10 dkg füstölt szalonna
35 dkg liszt
4 dkg élesztő
1 pohár tej
só, bors, szemesbors
Elkészítés:
Egy 12 l-es lábasban az apróra vágott szalonnát, kiolvasztjuk, a zsíron a két csontra vágott oldalast
félig megsütjük. Kivesszük a sült oldalast, majd a zsírra szórjuk a kicsavart káposztát.
Közben a lisztet összegyúrjuk a langyos tejben futtatott élesztővel, kelni hagyjuk, majd ökölnyi gombócokat készítünk, ezeket a nyers káposztára helyezzük. A gombócok köré tesszük a félig sütött oldalas szeleteket, az edényt lefedjük, és 25-30 percig
közepes lángon hagyjuk. Az étel akkor jó, ha a káposzta
kicsit lesül, a gombócok szépen feldagadnak és egy kis kérget kapnak. Ez az étel ritkán sikerül elsőre, ugyanis régen kemencében készítették el.
Diétások ne találkozzanak ezzel a recepttel.
félig megsütjük. Kivesszük a sült oldalast, majd a zsírra szórjuk a kicsavart káposztát.
Közben a lisztet összegyúrjuk a langyos tejben futtatott élesztővel, kelni hagyjuk, majd ökölnyi gombócokat készítünk, ezeket a nyers káposztára helyezzük. A gombócok köré tesszük a félig sütött oldalas szeleteket, az edényt lefedjük, és 25-30 percig
közepes lángon hagyjuk. Az étel akkor jó, ha a káposzta
kicsit lesül, a gombócok szépen feldagadnak és egy kis kérget kapnak. Ez az étel ritkán sikerül elsőre, ugyanis régen kemencében készítették el.
Diétások ne találkozzanak ezzel a recepttel.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98