Hozzávalók:

1 kg liszt
1/2 l tej
1-1.5 dkg só
25 dkg zsír
2 tojássárgája
1/2 kg savanyúkáposzta
5 dkg élesztő
bors ízlés szerint
kiskanál cukor
1 tojás kenéshez

Elkészítés:

1. szobahőmérsékletű savanyúkáposztát apróra vágjuk
2. a (meleg de nem forró)tej felével a cukorral az élesztőt egy bögrében felfutattjuk
3. lisztet egy nagyobb tálba tesszük és a borssal összekeverjük (én egy evőkanálnyit szoktam beletenni)
4. a tej másik felébe tesszük a sót és a 2 tojássárgáját
alaposan összekeverjük
5. a tálba tegyük a zsíradékot, a káposztát, a felfutott élesztőt, és a tojásos-sós tejet
6. dagasztás folyamata következik
(elöször csak gyengéden összekeverem majd addíg gyúrom míg el nem válik az táltól és a kezemről )
7. 1 óráig kelesztjük
8. gyúrólapra téve párszor hajtogatva kb. ujjnyira nyújtjuk majd,a tetejét beírdaljuk, pogácsákat szaggatunk belőle
9. kizsírozott nagy gáztepsibe tesszük, tojással megkenjük
10 közepes forró sütőben kb. 35 percet sütjük
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98