Hozzávalók:
1/2 kg savanyú káposzta
1 cs. virsli
vöröshagyma, piros arany (csípős), piros paprika, só, bors
1 cs. virsli
vöröshagyma, piros arany (csípős), piros paprika, só, bors
Elkészítés:
A hagymát apró kockákra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk és beletesszük a hagymát. Üvegesre pirítjuk. Ha készen van mehet bele a kinyomkodott káposzta. Ez egy kicsit időigényesebb lesz, de megéri majd. Kavargatjukegy kicsit aztán aláöntünk kb 1/2 dl. vizet. Fedő rá és közben csinálhatunk mást. Olyan szinten mást, hogy most jöhet a virsli. Felszeleteljük. És várunk jó nagyokat. Közben elég sűrűn kevergetjük a káposztát. Ha már a levét elfőtte , mehet bele a piros arany és a paprika. Jól összekeverjük, és lepirítjuk. A virslivel is hasonlóan járunk el csak hagyma nem kell alá. Olajat melegítünk és beletesszük a karikára vágott virslit. Só, bors és ismét egy kis piros arany. Megsütjük. Ha készen van akkor ráöntjük a káposztára és mégegyszer jól összekeverjük. Nagyon finom. A káposztának nem kell puhának lennie, mert ha ropogós, roppanós akkor jó.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98