Hozzávalók:
6db tojás
6evőkanál kristálycukor
6evőkanál simaliszt
1/2 adag sütőpor
1zacskó tejszín ízű pudingpor
20dk rama margarin
20dk porcukor
4dl tej
2zacskó vanílíás cukor
2evőkanál kakaópor
1zacskó tortadara,csokoládés vagy színes.
6evőkanál kristálycukor
6evőkanál simaliszt
1/2 adag sütőpor
1zacskó tejszín ízű pudingpor
20dk rama margarin
20dk porcukor
4dl tej
2zacskó vanílíás cukor
2evőkanál kakaópor
1zacskó tortadara,csokoládés vagy színes.
Elkészítés:
A 6db tojáshoz hozzáadjuk a 6evőkanál kristálycukrot és habosra keverjük. Ezútán hozzáadjuk a 6ek. s.lisztet a sütőport és 1ek. kakaóport. Ha kész formába öntjük és előmelegített sütőben kb. 30percig sütjük. Eközben a 4dl tejből elkészítjuk a pudingport és állandó keverés mellett, vigyázunk, hogy ne bőrősődjön be.A 20dk vajjal kikeverjük a 20dk porcukrot, hogy habos legyen. A kíhűlt pudingot és a két vanílíáscukrot hozzáadjuk és habosra keverjük.Ezután a krémet kétfelé vesszük és az egyik felébe 1ek. kakaóport keverünk. Ha kíhűlt a tészta először a fehér krémet kenjük rá,majd a fehér krémre a kakaós krémet.Ezután megszórjuk csokidarával a tetejét és hütőbe rakjuk.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98