Hozzávalók:

1 karfiol
1 tojás
1,5 dl tej
10 dkg reszelt sajt
80 dkg vegyes zöldség
5 evőkanál liszt
margarin
só, olaj, bors,
ételítesítő

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük, rövid ideig hideg vízben áztatjuk, majd forró vízben megmossuk, és enyhén sózott vízben félpuhára főzzük. a karfiolrószákat lapátkanállal kiszedjük, lecsepegtetjük. Tojásból, tejből, lisztbó, sóval, borssal fűszerezett, sűrű palacsinatatésztát készítünk, és belekeverjük a sajtot. egyenként beleforgatjuk a karfiolrózsákat és olajban minden oldalát megsütjük. Az ízlés szerint összeválogatott zöldségeket megtisztítjuk, alaposan megmossuk, és külön-külön kevés margarinon megpároljuk, közben ételízesítővel fűszerezzük. Tálalásskor a párolt zöldségeket és a bundázott karfiolt adagonként ízlésesen lapos tányérra rendezzük.