Hozzávalók:
10 dkg.tarhonya 2 ökölnyi burgonya, 1 fej hagyma, 1 paprika, 1 kisebb paradicsom, 10 dkg. füstöltszalonna, 10 dkg. kolbász,só, bors, majoranna, köménymag, paprika, 1 ek. erős pista
Elkészítés:
szalonnát lesütjök, s hozzá adjuk a köménymagot. Amikor kipattogot tarhonyát teszünk rá, piritjuk, amikor kezd barnulni hozzátesszük az apróra vágott hagymát, paprikát, paradicsomot, burgonyát. Visszasütjük zsírjára,rátesszük a karikákra vágott kolbászt, pirospaprikát és erős pistát, vízzel annyira felöntjük, hogy az elegyet kb 1 cm-re elfedje, ekkor majorannával meghintjük, s lassú tűzön 15 percig főzzük, amig a leve el nem forr. akkor jó, ha a tarhonya pereg.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98