Hozzávalók:

1 kg krumpli
25 dkg sárgarépa
25 dkg fehérrépa
1 fej hagyma
2 közepes doboz vagdalthúskonzerv
10 dkg füstölt szalonna
3-4 közepes savanyú uborka
20 dkg reszelt sajt
1 pohár tejföl
só, bors

Elkészítés:

A burgonyát, a sárga-és fehérrépát, a savanyú uborkát csíkokra, ún. zsülien-re vágjuk. A szalonnát kockákra vágjuk, kiolvasztjuk.Az apróra vágott hagymát megdinszteljük benne, majd rádobjuk a zöldségeket,a krumplit, az uborkát, a szintén csíkokra vágott vagdalthúst, sózzuk, borsozzuk. Annyi vízel, ami éppen ellepi, felöntjük, majd fedő alatt, gyakran megkavarva, pároljuk. Ha már minden puha (legkésőbb a fehérrépa puhul meg) és az egésznek "ketyemátyó" jellege van, kész! Tányérokra halmozzuk, reszelt sajttal, tejföllel bolondítjuk meg. Állati jó, saját találmány!
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98