Hozzávalók:
2-3 csirkemell
4 evőkanál szójaszósz
4 evőkanál étolaj
1 evőkanál őrölt gyömbér
3 gerezd fokhagyma
1 doboz kínai gomba konzerv
1 doboz kínai bambuszrügy konzerv (nem előírás!)
vágott petrezselyem
4 evőkanál szójaszósz
4 evőkanál étolaj
1 evőkanál őrölt gyömbér
3 gerezd fokhagyma
1 doboz kínai gomba konzerv
1 doboz kínai bambuszrügy konzerv (nem előírás!)
vágott petrezselyem
Elkészítés:
A csirkemellet megtisztítjuk, kicsontozzuk, apró kockákra vágjuk. A szójamártást összekeverjük a gyömbérrel és az étolajjal. A húskockákat hozzákeverjük és 1/4 órát állni hagyjuk. Ezalatt kevés étolajban 3 gerezd fokhagymát megfonnyasztunk.
Ebbe forgatjuk bele a húst, majd kevés vízzel felöntjük, lassú tűzön puhára pároljuk és az utolsó 10 percben beleszórjuk a kínai gombát, (és a bambuszrügyet). Végül megszórjuk vágott petrezselyemmel. Rizzsel tálaljuk.
Ebbe forgatjuk bele a húst, majd kevés vízzel felöntjük, lassú tűzön puhára pároljuk és az utolsó 10 percben beleszórjuk a kínai gombát, (és a bambuszrügyet). Végül megszórjuk vágott petrezselyemmel. Rizzsel tálaljuk.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98