Hozzávalók:
1 kis fejes saláta
1 kis fodros saláta
1/4 uborka szeletelve
4 szál zöldhagyma
1 kis csokor vízitorma
4-5 ágacska friss lestyán
1 ek olivaolaj
Az öntethez:
1-2 ek citromlé
csipetnyi mustárpor
1/4 kk zellermag
1 kk almalésürítmény vagy méz
1 gerezd fokhagyma összezúzva
feketebors
1 kis fodros saláta
1/4 uborka szeletelve
4 szál zöldhagyma
1 kis csokor vízitorma
4-5 ágacska friss lestyán
1 ek olivaolaj
Az öntethez:
1-2 ek citromlé
csipetnyi mustárpor
1/4 kk zellermag
1 kk almalésürítmény vagy méz
1 gerezd fokhagyma összezúzva
feketebors
Elkészítés:
A klasszikus zöldsaláta egyszerű és olcsó. Kellemesen frisítő kísérője bármely ételnek, ha különféle salátákból állítjuk össze, és finom öntetet adunk hozzá.
Változatos, mert használhatunk fodros endíviasalátát, tölgylevelű salátát vagy galambbegy salátát is elkészítéséhez.
Kiválogatjuk a legszebb salátaleveleket, gondosan megmossuk, egy nagy tálba tesszük, és behűtjük őket.
Előkészítjük a többi hozzávalót, a salátalevelekhez adjuk őket, és az egészet visszatesszük a hűtőbe. A salátát közveztenül tálalás előtt megforgatjuk olajban. Összekeverjük az öntethez valókat, és a salátához adjuk.
Azonnal tálaljuk.
Változatos, mert használhatunk fodros endíviasalátát, tölgylevelű salátát vagy galambbegy salátát is elkészítéséhez.
Kiválogatjuk a legszebb salátaleveleket, gondosan megmossuk, egy nagy tálba tesszük, és behűtjük őket.
Előkészítjük a többi hozzávalót, a salátalevelekhez adjuk őket, és az egészet visszatesszük a hűtőbe. A salátát közveztenül tálalás előtt megforgatjuk olajban. Összekeverjük az öntethez valókat, és a salátához adjuk.
Azonnal tálaljuk.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98