Hozzávalók:

kb. 5-6 szem közepes burgonya
fél szál lángolt vagy parasztkolbász
1 közepes vöröshagyma, 1-2 gerezd fokhagyma
pici olaj
1-1 db zöldség, sárgarépa, zeller
1 dl tejföl
1 dl tejszín
1 evőkanál mustár, fél citrom leve, só, bors, pirospaprika, 2-3 babérlevél, tárkony

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, a zöldségféléket megtisztítjuk, a kolbászról lehúzzuk a bőrét és karikára vágjuk. A hagymát felkockázzuk, olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a karikára vágott zöldséget és sárgarépát. Kicsit együtt pároljuk, utána hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt, majd meghintjük pirospaprikával és felöntjük vízzel. Beletesszük a felkockázott burgonyát, az egész zellert, ízesítjük sóval, borssal, babérlevéllel, morzsolt tárkonnyal, beletesszük a zúzott 1-2 gerezd fokhagymát, majd együtt főzzük. Miután a burgonya és a zöldségek megpuhultak, akkor kikeverjük az 1 dl tejfölt az 1 dl tejszínnel, hozzáadjuk az 1 evőkanál mustárt és a fél citrom levét, majd kanalanként merünk hozzá a forró levesből (így nem ugrik össze a habarás) és az egészet beleöntjük a levesbe. Összeforralás után lehet tálalni. Jó étvágyat!
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98