Hozzávalók:

  • 40 dkg marhalábszár
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 5 dkg sertészsír
  • 60 dkg burgonya
  • 40 dkg fejes káposzta
  • fűszerpaprika
  • fokhagyma
  • köménymag
  • lecsó vagy friss zöldpaprika
  • paradicsom
  • fél csomó petrezselyem

Elkészítés:

A marhahúst megmosom, kis kockákra aprítom. A vöröshagymát finomra vágom, és a zsírban üvegesre párolom. Közben a burgonyát megtisztítom, a húshoz hasonló nagyságú kockákra, a káposztát pedig cikkekre vágom.

A megpárolt vöröshagymához hozzáadom a fűszerpaprikát, gyorsan összekeverem, kevés vizet öntök rá. Ezután hozzáteszem a húst, 1-2 gerezd fokhagymát (aki szereti, szét is nyomhatja), késhegynyi köménymagot. Sóval, esetleg vegetával ízesítem, lecsót, vagy friss paprikát-paradicsomot adok hozzá. Párpercnyi pirítás után fél liter vízzel majdnem puhára párolom. Ezután beleteszem a burgonyát, a káposztát, és készre főzöm. Ha szükséges, még utána sózok.

Tálaláskor felszeletelt zöldpaprikát, paradicsomot és finomra vágott petrezselymet szórok a tetejére.
 
 

Forrás: DPG recepttár 


A recepthez társított címkék:
tájjellegű étel