Hozzávalók:

60 dkg héjában főtt burgonya
2 kemény tojás
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál borecet
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
1/2 teáskanál feketebors
1 tojássárgája
1,5 dl tejszínes joghurt
2 evőkanál olaj
2 alma
2 csemegeuborka
2 paradicsom

Elkészítés:

A burgonyát, a tojásokat és a hagymát megtisztítjuk. A hygmát finomra vágjuk, a salátástálba tesszük. Az ecetet, a cukrot , a sót és a borsot összekeverjük. A burgonyát összevágjuk és hozzákeverjük. a josássárgáját a joghurttal és az olajat felverjük. Az almákat meghámozzuk, negyedeljük és kimagozzuk, az uborkával együtt feldaraboljuk és belekeverjük. Egy apróra vágott paradicsomot szintén hozzáadunk. A két salátát összeöntjük, ízesítjük. Paradicsomkarikákkal és tojásszeletekkel díszítjük, esetleg egy kis paprikával megszórjuk. Rozskenyér vagy barnakenyér frémsajttal illik hozzá.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98