Hozzávalók:
- 2 db sertés hátsó csülök
- 20 dkg burgonya
- 20 dkg rizs
- 2 dl tejföl
- 20 dkg juhtúró
- 5 db tojás
- 1 fej fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- só
- paprika
- bors
Elkészítés:
A csülköt kicsontozzuk és puhára pároljuk, majd vékony csíkokra felszeljük. A még nyers csülökből ledarálunk 30 dkg húst és a csülkök bőrét. Ebből pörkölt alapot készítünk, amelyhez hozzáadjuk a megpárolt rizst és a tojásokat.
A burgonyát felkarikázzuk és a tepsi aljára rendezzük. Erre rakjuk a csíkokra szeletelt csülköket és a pörkölt alapot. A főzőléből 2 dl-t leszűrünk, ehhez adjuk a túrót, tejfölt és a zúzott fokhagymát. Ízlés szerint fűszerezzük, majd az összekeverés után az egészre öntjük. Sütőben készre sütjük.
A burgonyát felkarikázzuk és a tepsi aljára rendezzük. Erre rakjuk a csíkokra szeletelt csülköket és a pörkölt alapot. A főzőléből 2 dl-t leszűrünk, ehhez adjuk a túrót, tejfölt és a zúzott fokhagymát. Ízlés szerint fűszerezzük, majd az összekeverés után az egészre öntjük. Sütőben készre sütjük.
Tálalás előtt lehet díszíteni paprikával, paradicsommal és zöldséggel.
Forrás: DPG recepttár