Hozzávalók:

  • 2 db sertés hátsó csülök
  • 20 dkg burgonya
  • 20 dkg rizs
  • 2 dl tejföl
  • 20 dkg juhtúró
  • 5 db tojás
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • paprika
  • bors

Elkészítés:

A csülköt kicsontozzuk és puhára pároljuk, majd vékony csíkokra felszeljük. A még nyers csülökből ledarálunk 30 dkg húst és a csülkök bőrét. Ebből pörkölt alapot készítünk, amelyhez hozzáadjuk a megpárolt rizst és a tojásokat.

A burgonyát felkarikázzuk és a tepsi aljára rendezzük. Erre rakjuk a csíkokra szeletelt csülköket és a pörkölt alapot. A főzőléből 2 dl-t leszűrünk, ehhez adjuk a túrót, tejfölt és a zúzott fokhagymát. Ízlés szerint fűszerezzük, majd az összekeverés után az egészre öntjük. Sütőben készre sütjük.
 
Tálalás előtt lehet díszíteni paprikával, paradicsommal és zöldséggel.
 
 

Forrás: DPG recepttár 


A recepthez társított címkék:
tájjellegű étel