Hozzávalók:
1 kg krumpli
50 dkg száraztészta (nagykocka vagy orsó)
0,7 dl étolaj
2 dl tejföl
só, bors, törött pirospaprika, víz a tészta kifőzéséhez
50 dkg száraztészta (nagykocka vagy orsó)
0,7 dl étolaj
2 dl tejföl
só, bors, törött pirospaprika, víz a tészta kifőzéséhez
Elkészítés:
A krumplit kockákra vágom, meghintem pirospaprikával és jól összekeverem. Egy nagy méretű (4-5 liter) teflon lábasba öntöm az olajat. Előmelegítem nagy lángon 1 percig, majd beleöntöm a megpaprikázott krumlit. A legnagyobb lángon, fakanállal kevergetve fedő nélkül sütöm addig, míg zsemlebarnára sül és levet nem ereszt. Ekkor megsózom, meghintem borssal, lefedem és kis lángon sütöm addíg, míg a kifőtt tészta is elkészül. A tésztát leszűrés után közvetlenül a krumplira öntöm és óvatosan megkeverem. Adagolás után tejföllel meghintem. Az előkészités után 30 perc alatt elkészíthető, nagyon olcsó, egyszerű étel. Mindenkinek ajánlom kipróbálását! Jó étvágyat hozzá!
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98