Hozzávalók:

1/2 kg liszt, 3 dkg élesztő, pici cukros tej, 2 kis doboz kefir, egy közepes nagy főtt krumpli, 1-2 tojás, kevés étolaj,só.

Elkészítés:

Az élesztőt kevés cukros tejben megfuttatjuk, majd a kefirt a tojással, összetört főtt krumplival, kávéskanál sóval és a futtatott élesztővel összekeverjük. A lisztet apránként adjuk hozzá, annyit, hogy a lángostésztára jellemző gyurható tésztát kapjunk.
A tésztát legalább 1 órára hűtőszekrénybe rakjuk, majd annyit veszünk ki belőle, amennyi lángost frissen ki akarunk sütni. (A maradék tészta tetejére kevés olajat téve, hűtőben napokig eláll.) Étolajos kézzel előbb zsemléket formálunk, majd kerek formára széthuzzuk a lángosokat és forró olajban, de lassú lángon világosra sütjük.
Izesítés: só, fokhagyma, sajt, tejföl izlés szerint.
Ha egy vidám háziasszony frissen készíti el ezt a finom, puha lángost és hideg sört kínál hozzá, szive választottját garantáltan azonnal leveszi a lábáról.
Tapasztalatból tudom...
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98