Hozzávalók:

  • Lasagne vagy laska tészta
  • gomba
  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • oregánó
  • sűrített paradicsom
  • ketchup
  • kevés olaj
  • reszelt sajt

Elkészítés:

Veszel laska, vagy lasagne tésztát. Kevés olajon apróra vágott vöröshagymát és zúzott fokhagymát pirítasz, majd rádobod az összevágott gombát és oregánóval, sóval, borssal ízesíted. Ha a gomba már jól lepirult, felöntöd egy kevés kechup és sok sűrített paradicsom keverékével. Egy sütőtál alját kissé megolajozol és beleteszel egy réteg tésztát, majd rákanalazod a szószból a gombát. Megint tészta, megint gomba, ameddig lehet, rétegezed, a tetejére tészta kerüljön. Ráöntöd a szószt, hogy a legfelső tésztaréteget is ellepje. Benyomod a sütőbe és addig sütöd, míg a tészta beissza a szószt és megpuhul és még melegen szórd meg a tetejét bőven reszelt sajttal.

 

Forrás: DPG recepttár


A recepthez társított címkék:
tájjellegű étel