Hozzávalók:
- Lasagne vagy laska tészta
- gomba
- vöröshagyma
- fokhagyma
- oregánó
- sűrített paradicsom
- ketchup
- kevés olaj
- reszelt sajt
Elkészítés:
Veszel laska, vagy lasagne tésztát. Kevés olajon apróra vágott vöröshagymát és zúzott fokhagymát pirítasz, majd rádobod az összevágott gombát és oregánóval, sóval, borssal ízesíted. Ha a gomba már jól lepirult, felöntöd egy kevés kechup és sok sűrített paradicsom keverékével. Egy sütőtál alját kissé megolajozol és beleteszel egy réteg tésztát, majd rákanalazod a szószból a gombát. Megint tészta, megint gomba, ameddig lehet, rétegezed, a tetejére tészta kerüljön. Ráöntöd a szószt, hogy a legfelső tésztaréteget is ellepje. Benyomod a sütőbe és addig sütöd, míg a tészta beissza a szószt és megpuhul és még melegen szórd meg a tetejét bőven reszelt sajttal.
Forrás: DPG recepttár