Hozzávalók:

  • 1/2 kg lencse
  • 3 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • fél zeller
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 3 db burgonya
  • 1 kávéskanál citromlé
  • ételízesítő

Elkészítés:

A lencsét 10 órán át vízben áztatjuk, majd lecsurgatjuk és odatesszük főni a 2 gerezd fokhagymával, a felszeletelt sárga és fehérrépával, a babérlevéllel, a kettévágott zellerrel. A burgonyákat meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn a lencséhez reszeljük. Beletesszük az ízesítőket és addig főzzük, míg a lencse meg nem puhul (kb. 15 perc). Utána kivesszük belőle a zellert és a babérlevelet. Csöpp citromlével tehetjük még pikánsabbá.

 

Forrás: DPG recepttár


A recepthez társított címkék:
tájjellegű étel