Hozzávalók:

burgonya
liszt
tojás
fokhagyma, só, bors, mustár

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, majd lereszeljük. Kb. fél kilo krumplihoz adjunk egy tojást, majd gyúrjuk össze annyi liszttel, hogy sűrű tészta állagú masszát kapjunk. Sóval, őrölt borssal, mustárral, és apróra vágott fokhagymával ízesítjük. A fokhagyma adja az étel ízét, de ügyeljünk arra, hogy a többi ízt ne nyomja el.
Egy edényben olajat forrósítunk. A forró olajba egy evőkanállal szedünk a tésztából, majd a kanállal kb. fél centis szeletté szétnyomkodjuk. Mindkét oldalát megsütjük közepes lángon, ügyljünk, hogy ne égjen meg.
A szeletekre tejfölt kenünk, és azonnal fogyasztható.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98