Hozzávalók:
3 dl olaj
2 tojássárgája
só, bors
3-4 csepp citromlé
1 kávéskanál mustár
1 evőkanál porcukor
1,5 kg vegyes zöldség
2 tojássárgája
só, bors
3-4 csepp citromlé
1 kávéskanál mustár
1 evőkanál porcukor
1,5 kg vegyes zöldség
Elkészítés:
A tojások sárgáját, a sót a citromlevet és a mustárt habverővel felverjük. Miután simára keverjük az anyagot, folyamatos keverés mellett, vékony sugárban hozzáöntjük az olajat, ügyelve arra, hoyg a tojássárgája felvegye. A műveletet addig végezzük, még fényesen csillogó, egynemű masszát, majonézt nem kapunk. A borsót, a kukoricát, a feldarabolt sárgarépát, a gyökeret a zellert sós vízben főzzük, ha kihűl keverjük hozzá a gyalult káposztát, uborkát és hagymát. Az egészre öntsük rá a majonézt és alaposan keverjük össze. Sóval, borssal, mustárral, és porcukorral ízesítjük.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98