Hozzávalók:
- 2 nagy csirkemell
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- ízlés szerint só
- őrölt szerecsendió-virág
- liszt
- zsemlemorzsa
- olaj
Elkészítés:
A csirkemelleket kicsontozom, és vékony szeletekre vágom, majd megsózom. Kicsit állni hagyom. Közben a vöröshagymát megtisztítom, lereszelem és hozzákeverem a habosra felvert tojáshoz, ízesítem zúzott fokhagymával és szerecsendió-virággal.
A csirkemell szeleteket először lisztben forgatom meg, majd a hagymás tojásba mártom, ezután ismét lisztbe és ismét tojásba forgatom, végül zsemlemorzsában hempergetem meg. Bő, forró olajban, de takaréklángon aranysárgára sütöm. Sok salátával és tartármártással kínálom.
A csirkemell szeleteket először lisztben forgatom meg, majd a hagymás tojásba mártom, ezután ismét lisztbe és ismét tojásba forgatom, végül zsemlemorzsában hempergetem meg. Bő, forró olajban, de takaréklángon aranysárgára sütöm. Sok salátával és tartármártással kínálom.
Forrás: DPG recepttár