Hozzávalók:

8 dkg vaj
8 dkg cukor
1 cs. vanilliáscukor
2 tojássárgája
1 dl tejszin
1/8 l tej
6 ek. Amaretto
1 cs (15 dkg) babapiskóta
kb 1 dl tejszin
3 ek szeletelt mandula (piritva)

Elkészítés:

A vajat habosra keverjük a cukorral és a vanilliáscukorral. Egymás után adjuk hozzá a tojássárgákat és a tejszint, krémesre keverjük.
A tejet meglangyositjuk és hozzáadjuk az Amarettót.
A babapiskóta felét tálba rakjuk, meglocsoljuk az Amaretto-tej felével, erre öntjük a krém felét és elsimitjuk. Majd az egészet megismételjük: babapiskóta, maradék Amaretto-tej és krém.
Hütöben legalább 4 órát hütjük.

Kevéssel tálalás elött diszitjük a habbá vert tejszinnel (lehet kész tejszinhab is) és a mandulaszeletekkel megszórjuk.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98