Hozzávalók:
2 bélszínszelet (hátszín is jó)
1dl kechup
3-4 szem krumli
zsír,só,bors,szerecsendió,worchester,mustár,citromlé
1dl kechup
3-4 szem krumli
zsír,só,bors,szerecsendió,worchester,mustár,citromlé
Elkészítés:
Egy tálba beletesszük a ketchupot,2teáskanál mustárt ugyanennyi citromlét,és kb.3teáskaanál worchestert (ízlés szerint)egy csapott kávéskanál szerecsendiót,sót majd összekeverjük. A bélszínszeleteket (ahány személy annyiszor 2 szelet)kiklopfoljuk (enyhén), két evőkanál forró zsírba szórunk egy késhegynyi borsot,és ebben hirtelen kisütjük.A szeleteket egy tányérra tesszük,majd a forró zsírt az elöbbi szószhoz keverjük.Sült krumplival vagy krokettel tálaljuk,a szószt a hús tetejére öntjük,és ebben mártogatjuk a krumplit.Lehet hozzá sütni lisztben megforgatott hagymát.Mi valamikor csak kenyérrel esszük és azt tunkoljuk a szószba.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98