Hozzávalók:
8 db csirke felsőcomb (én bőr nélkül szoktam)
15 dkg márványsajt
5 dkg margarin
2 dl tejszín
2 dl tejföl
1/2 citrom
só, szerecsendió
15 dkg márványsajt
5 dkg margarin
2 dl tejszín
2 dl tejföl
1/2 citrom
só, szerecsendió
Elkészítés:
A margarint felforrósítom és a besózótt, szerecsendióval gazdagon beszórt csirkecombok mindkét oldalát megpirítom benne. Ezután kevés vízzel felöntöm és fedő alatt omlósra párolom a húsokat. Ha készen van, egy nagy lapos tányérra kiszedem, félre teszem. A szaftra öntöm a tejszínt és a tejfölt, és bele aprítom a márványsajtot. Szerencsendióval ízesítem, ráfacsarom a citrom levét és addig rotyogtatom, amíg a sajt teljesen el nem olvad. Ekkor a combokat visszateszem, és egy rövid ideig összeforralom. Rizzsel tálalom.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98