Hozzávalók:

1 db cukkini
1 db padlizsán
2-3 db paradicsom
2 db zöldpaprika
1 db vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
babérlevél
olívaolaj
tengeri só
kakukkfű vagy borsikafű
1 csésze köles
1 csésze víz

Elkészítés:

A kockára vágott vöröshagymát megdinszteljük az olajon, rátesszük a meghámozott, kockára vágott padlizsánt és cukkinit. Sózzuk, hogy egy kicsit levet eresszen és letakarjuk fedővel egy pár percre, hogy kicsit megpuhuljanak. Ezt követően beletesszük a zöldpaprikát majd a paradicsomot, a babérlevelet, az apróra vágott fokhagymát és a zöldfűszereket. Ha már a paradicsom is levet eresztett, beletehetjüka megmosott kölest és ha szükséges felöntjük egy kis vízzel. Addig főzzük állandó kavargatás mellet, még a köles megpuhul és a lé nagy része elforr. Melegen tálaljuk. Nagyon finom!
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98