Hozzávalók:

50 dkg párizsi
5 dkg vaj vagy margarin
3-4 db kemény tojás
2-3 dl tejföl
5 dkg reszelt sajt
mustár, só, bors, Piros Arany ízlés szerint

Elkészítés:

A párizsit lereszeljük, a kemény tojásokat meghámozzuk és apró kockákra vágjuk, és az összes hozzávalót jól összekeverjük, úgy, hogy egyenletes massza kerekedjen belôle. A tejföl mennyiségével tudjuk szabályozni a sűrűségét (ne legyen túl híg), ezért annak egy részét célszerű a végére hagyni. A kész masszát kenyerekre kenjük, reszelt sajttal megszórjuk, és sütôben vagy szendvicsmékerben megsütjük. (Utóbbi esetben persze csukott szendvicset kell csinálni! Én a hagyományos megoldás híve vagyok.) Nagyon finom!!!
 
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98