Hozzávalók:

3 nagy csirke comb(alsó, felső egyben)
chili szósz
4 bors fűszerkeverék
pirosarany
4-5 fej vöröshagyma
2-3 cikk fokhagyma
só, bors

Elkészítés:

Tehát fussunk neki.
1. lépésben kb 10-15 dkg margarint felolvasztunk a serpenyőben. Közben felvágunk 2 vöröshagymát, nem túl apró darabokra. A fokhaygmát is feldaraboljuk, jó apróra. A combokat kifilézzük, íg sokkal gyorsabban megfő a husi. Ha van puszta ízesétísű csirkénk az nagyon jó, tesco-ban lehet venni, ha nincs az sem gáz, leírom hoygan lehet csinálni otthon. Igaz így kicsit macerásabb a dolog, de nagyon finom. Ezt a recept végén fejtem ki inkább. Tehát vegyük alapul, hogy van már előkészített csirkénk. Ha vaj megolvadt beletesszük a hagymát, megpirítjuk nem túl sokáig persze, éppen csak egy kis színe legyen, aztán rádobjuk a húst. (filézve ugye) gyorsan lepirítjuk és mehet rá a fokhagyma is. Ha ez is kész ,akkor só, bors, pirosarany ízlés szerint, és a chili szószból bőven, jó bőven. Nem lehet elrontani.:-) Kevés víz is kell alá, 1 dl kb. Forraljuk fel, aztán tegyük bele a maradék hagymát, amit már karikára vágtunk közben. Fedő rá és 10 perc múlva skubi, vagyis keverd meg. Kicsit figyelős a dolog, mert 10 percenként nem árt ránézni, nehogy leégjen. Ha kell a vizet pótoljuk különben szenes csirkét kapunk. Ha túl sok víz kerül rá utoljára semmi gond, mert a fedőt leveszed, és így főzöd amíg a levét el nem főtte. Én wokban készítettem, nagyon ízletes szaftos husi. Rizzsel is finom, de kenyérrel vacsinak is nagyon jó, kis céklával.

És akkor jöjjön a mexikói pipi otthon:
Kevés olajba raksz 2 evőkanál pirospaprikát, jó sok borsot, ha lehet akkor nem az őrölt változatot, hanem a 4 bors keveréket. Só, mehet bele egy ksi pirosarany is. Hagyma is mehet bele, de ez nem fontos. Ezt jól összekevered, és a husit beleforgatod. Legalább 30 perc pihenő a hűtőben.
 
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98